Ekonomiprogrammet – EKONOMI

Campus Manilla gymnasium erbjuder Ekonomiprogrammet för dig med intresse för entreprenörskap och ekonomi. Utbildningen förbereder dig inte bara för ekonomiutbildningar på högskolenivå, utan även för samhällsvetenskapliga högskoleutbildningar. Ekonomiprogrammet ger dig en bred behörighet samt goda förutsättningar för vidare studier vid universitet och högskolor.

Ekonomiprogrammet ger dig kunskaper om hur idéer blir till verklighet och stimulerar dig att ta initiativ till spännande projekt. Du skapar marknadsföringskampanjer, inspireras att starta eget och lär dig hur framgångsrika företag drivs. Undervisningen kommer bland annat att träna och utveckla din kreativitet, ledarskapsförmåga och företagsamhet. I utbildningen lär du dig företagsekonomi, redovisning, kalkylering, marknadsföring, ledarskap och organisation samt internationell ekonomi. Fördjupning sker inom ekonomi, entreprenörskap och internationella relationer.

Skolan strävar efter samarbete med högskolor och andra organisationer. På lektionerna varvas teori med praktik, och vi bjuder regelbundet in personer från arbetslivet som håller föredrag och deltar i diskussioner. Syftet är att hela tiden hålla oss uppdaterade med utvecklingen inom de olika ämnena. Under utbildningen kommer du att få driva eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Som elev kommer du att utmanas i ditt tänkande och får agera som en riktig entreprenör.

Inom ramen för de individuella valen kommer du alltid kunna läsa kurser för att uppnå full meritpoäng, dvs mer engelska, mer modernt språk och mer matematik. Vi erbjuder även individuella val som ger dig tillgång till vissa kurser från Naturvetenskaps- och Samhällsvetenskapsprogrammet. Exempel på individuella val som erbjuds 2021; engelska 7, moderna språk steg 4 och 5, matematik 4 och 5, retorik, naturkunskap 2, idrott och hälsa 2, bild och musik.

Vi erbjuder 29 platser på ekonomiprogrammet. Den slutliga antagningsgränsen för läsåret 20/21 var 320 poäng (median 330 poäng).

Poängplan (med reservation för ändringar): Poängplan EkEko20

Ladda ner vår gymnasiefolder: CMG folder