Naturvetenskapsprogrammet – NATURVETENSKAP

Campus Manilla gymnasium erbjuder Naturvetenskapsprogrammet som öppnar dörrarna för högre studier inom det naturvetenskapliga fältet. Vi förbereder dig på bästa sätt genom arbetsmetoder som ger dig en gedigen och solid grund att utgå från.

Utbildningen passar dig som är intresserad av biologi, fysik, kemi och matematik. Du får lära dig att skriva vetenskapliga rapporter, genomföra spännande laborationer, delta i lärorika projekt och självklart även utveckla din förmåga till problemlösning och kritiskt tänkande. Programmet är en högskoleförberedande utbildning som inte bara ger en bra utgångspunkt för vidare studier inom naturvetenskapliga och tekniska områden utan även för studier inom andra akademiska områden.

Skolan erbjuder dig att under sista året bredda dina kunskaper inom två olika områden: medicin, som ger dig en inblick i både läkaryrket och olika yrken inom medicinsk forskning, och fysik med fördjupning inom astronomi.

Inom ramen för de individuella valen kommer du alltid kunna läsa kurser för att uppnå full meritpoäng, dvs mer engelska, mer modernt språk och mer matematik. Vi erbjuder även individuella val som ger dig tillgång till vissa av kurserna från Ekonomi- och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Vi erbjuder 29 platser på det naturvetenskapliga programmet. Den slutliga antagningsgränsen för läsåret 17/18 var 320 poäng (median 335 poäng).

Poängplan (med reservation för ändringar): Naturvetenskapsprogrammet