Aktuellt / Nyheter

Reservantagning åk 1 gymnasiet 2022

Gymnasieantagningen hanterar all reservantagning till gymnasieskolan under sommaren, och du kan själv logga in och se status för din placering.

Campus Manilla gymnasium tar över Gymnasieantagningens reservlistor 15 augusti 2022. I mån av ledig plats följer vi dessa listor i tur och ordning utan undantag fram till början på september 2022. Vi kontaktar elever via de uppgifter som har lämnats till Gymnasieantagningen. Det är av största vikt att telefonnummer och mailadress är korrekta. Om vi inte lyckas kontakta en elev på reservlistan efter två försök, går platsen till nästa sökande.

I september släpper vi reservlistan från Gymnasieantagningen och upprättar en intern reservlista. Om du som står på Gymnasieantagningens lista önskar kvarstå som reserv måste du kontakta vår SYV, Sara Niklasson (sara.niklasson@campusmanilla.se) för att meddela detta. Har du inte sökt till Campus Manilla via Gymnasieantagningen men vill stå på vår reservlista hör du av dig på samma sätt. För vår nya reservlista behöver vi namn och personnummer, kontaktuppgifter, slutbetyg från grundskolan, information om vilket program och vilken skola du går på samt vilket program du vill byta till.

Elever på vår nya reservlista kan erbjudas plats enligt en turordning baserad på betyg och inte anmälningsdatum. Lediga platser fördelas mellan elever från Gymnasieantagningens reservlista, och elever som vid ett senare tillfälle har kontaktat oss. En bit in på terminen gör vi dessutom en individuell bedömning utifrån hur väl din pågående utbildning matchar sökt program. 

I slutet på årskurs 1 kan dessa listor bli inaktuella, om du fortfarande är intresserad av en plats till årskurs 2 behöver du göra en ny intresseanmälan.