Aktuellt / Nyheter

Läs om våra UF-företag på Campus Manilla 2020/2021

Detta läsår har vi hela 17 UF-företag. På grund av Corona Epidemin kommer vi tyvärr inte kunna arrangera den traditionsenliga UF-mässan i Aulan. I detta inlägg hittar ni information om alla UF-företag. Här har du möjlighet att gå in på samtliga UF-företags länkar och se vad dem säljer, missa inte det!

Varmt välkommen att ta del av elevernas UF-företag

/Sandra Schmid, företagare samt lärare i entreprenörskap 


Företag 1: Oono Social Media Marketing UF
Affärside: Vi är fyra engagerade killar som erbjuder småföretag en möjlighet att nå ut till en helt ny kundbas på sociala medier med hjälp av en kostnadseffektiv och innovativ data-baserad marknadsföring. 

Länk till företaget: https://www.instagram.com/oonomarketing/
Mail: oono.marketing@gmail.com


Företag 2: ICE UF
Affärside: Vi vill öka tryggheten för barn och ungdomar i samhället. Därför har vi, med hjälp av poliser, experter och psykolog, skrivit en bok om övergrepp och rån. I boken Var beredd, inte rädd  lär du dig bland annat hur du kan minska risken för att bli utsatt, hur kroppen reagerar under ett övergrepp/rån och hur du kan bearbeta händelsen.  

Länk till företaget: https://www.instagram.com/ice_uf/ 


Företag 3: Ufoo UF
Affärside: Vi erbjuder en onlinebutik där UF-företag kostnadsfritt kan sälja sina produkter och marknadsföra sig till ett brett kundnät. Genom att använda sig utav Ufoo UF’s onlinebutik slipper UF-företag betala för egna hemsidor, samtidigt som de automatiskt når ut till flertalet konsumenter, helt gratis. Vi tar hand om alla eventuella komplikationer som användarna, kunderna på hemsidan stöter på och UF-företagen behöver endast ansvara för att produkten levereras till rätt adress. Ufoo UF ska betraktas som en riskfri bonus för UF-företag, eftersom det varken kostar eller tar tid att sälja produkten där.

Länk till företaget: https://www.ufoo.se/, https://www.instagram.com/ufoo.uf/


Företag 4: ARTbag UF
Affärside: En hållbar tygpåse med en unik design. Påsen är av grövre sort och är tillverkad av återvunnen bomull som innehåller olika tyger från restpartier, stuvbitar och liknande. Varje tygpåse har en unik design som vi själva målat. Detta gör att påsen har ett väldigt unikt utseende. 

Länk till företaget: https://www.instagram.com/artbag.uf/ 


Företag 5: Main UF
Affärside: Vi erbjuder en funktionell handledsvärmare i 100% kashmir till den trendmedvetna som vill kunna klä sig trendigt och stilrent även när det är kallt.

Länk till företaget: https://www.instagram.com/mainsthlm/ 


Företag 6: CONCRETADO UF 
Affärside: Vi erbjuder handgjorda, moderna ljushållare för alla som vill ha mer värme och ljus i sitt hem. 

Länk till företaget: https://www.instagram.com/concretado.uf/ 


Företag 7: BrightFuture UF
Affärside: Vi, BrightFuture UF, vill uppmärksamma de 17 globala målen. De gör vi genom att skapa tre stilrena armband som utgår från de tre kategorierna inom hållbar utveckling, de sociala, de miljömässiga och de ekonomiska. 

Länk till företaget: https://www.instagram.com/brightfuture.uf/ 
Mail: brightfuture.uf.2020@gmail.com


Företag 8: Motion UF
Affärside: Vi är återförsäljare och erbjuder en träningsprodukt och även ett helt nytt träningskoncept som tidigare inte funnits i Sverige. Produkten och träningsprogrammen kan användas till alla atletiska eller vardagliga träningstillfällen för att uppnå följande mål: Optimalt rörelseomfång, starkare rotationsstabilisatorer, skademinskning, aktivering av muskler, rehabilitering och återhämtning. Produkten har funnits sedan 2008 och lett goda resultat på kort tid.

Länk till företaget: https://www.instagram.com/motion_uf/


Företag 9: Fotbollsprogrammet UF
Affärside: Vår företagsidé är att erbjuda specialiserad fotbollsträning åt killar och tjejer. Idag så finns det en brist på fotbollsträning i mindre grupper där spelarna kan få individuell coaching och tips. Det problemet har vi lösningen på.

Länk till företaget: https://www.instagram.com/fotbollsprogrammet.uf/
Mail: fotbollsprogrammet@gmail.com


Företag 10: Custom Case UF
Affärside: Vi erbjuder datorfodral som är stilrena och lyxbetonade för kvinnor och män i alla åldrar som äger en 13 tums, eller mindre, bärbar dator. Datorfodralen är handgjorda och lädret som fodralen är producerade av är vegetabilgarvat, certifierat av en internationell skinn-organisation och tillverkat i Stockholm, Sverige. Våra kunder har möjligheten att välja färg på sitt datorfodral, samt välja att lägga till initialer i guld. Vi har valt att fokusera på kvalitet före kvantitet, därav äkta läder och ett något dyrare pris. 

Länk till företaget: https://www.instagram.com/customcase.uf/ 


Företag 11: Plan Bee UF
Affärside: Vi erjuder ett paket som består av två handgjorda bivaxdukar, en 30×30 cm och en 20×20 cm, som är tillverkade med hjälp av Oeko-tex bomullstyg och bivax från svenska biodlare. En bivaxduk är ett miljövänligt återanvändbart alternativ till plastfolie och används för att täcka och bevara mat då värmen från händerna formar duken.

Länk till företaget: https://www.instagram.com/planbee.uf/ 

 

Företag 12: Claws For Rights UF
Affärside: Vi är Claws for Rights UF, tre tjejer som vill göra det lätt att sätta upp håret snyggt både till fest och vardags med gott samvete. Vi erbjuder därför klämmor i olika former, färger och storlekar. Varje klämma lyfter en viktig fråga och bidrar till välgörenhetsändamål kopplat till klämmans färg. Ni kan välja er klämma utifrån personlig stil och utifrån en fråga ni brinner för. Stötta en viktig fråga genom att stötta ditt hår!

Länk till företaget: https://www.instagram.com/clawsforrights.uf/


Företag 13: Happy Mug UF 
Affärside: Vi erbjuder återvunna och handmålade muggar i glada färger med budskap inspirerade av de globala målen. Det individuella ansvaret att leva hållbart uppmuntras samtidigt som kunden får njuta av en färgglad mugg. Vår vision är att förgylla din morgonstund med en inspirerande och färgglad mugg, som har ett viktigt syfte.   

Länk till företaget: https://www.instagram.com/happymug_uf/?hl=sv


Företag 14: Stick It UF
Affärside: Vi säljer klistermärken med unika designs och budskap till ett lågt pris. Vi erbjuder också egendesignade klistermärken till t ex företag, som man kan beställa i bulk. Beställningar kan göras privat, via mail eller på vår Instagram. – tillhör inte affärsiden!

Länk till företagets instagram: https://www.instagram.com/stikkit.uf/?hl=sv
Mail till företagets VD: elev.hjalmar.frisell@campusmanilla.se


Företag 15: AfterSmoke UF
Affärside: Vi erbjuder en portabel fimpförvarare där rökare fimpar sina fimpar istället för att slänga dem på marken. Vi påbörjar en förändring i samhället där vi tar bort fimparna och dess påverkan på miljön.

Länk till företaget: Instagram: https://www.instagram.com/aftersmokeuf/ 


Företag 16: Joy Laces UF
Affärside: Vi erbjuder färgglada och unika skosnören tillverkade av band och återvunna tyger. Med vår produkt vill vi förmedla att man ska ta tillvara på allas olikheter och dessutom sätta färg på vardagen. 

Länk till företaget: https://www.instagram.com/joylaces.uf/?hl=sv


Företag 17: Lyckoskorpan UF
Affärside: Vi på Lyckoskorpan UF erbjuder skorpor gjorda från överblivna bullar, som är hämtade från Stockholms caféer och livsmedelsbutiker. På så sätt minskar vi matsvinnet från livsmedelsindustrin ett steg i taget. Våra skorpor är för alla människor oavsett ålder, som vill äta gott eller ge bort en trevlig present. Vi vill att folk ska ha skorpor i sin mage, istället för att ha bullar i deras soptunnor.

Länk till företaget: https://www.instagram.com/lyckoskorpanuf/