Aktuellt / Nyheter

Vanliga frågor och svar

(för campus manilla gymnasium)

Hur många elever går på skolan och hur många elever går det i varje klass? 
Just nu går det 262 elever på gymnasiet, och det är omkring 30 elever per klass. Till varje år tar vi in 30 elever per klass och totalt 90 elever. 

Har ni egen matsal eller är det matkort?
Vi har egen skolmatsal med egna kockar som lagar den mesta maten från grunden. Det finns även möjlighet till vegetarisk och vegansk kost, eller specialkost om du är allergisk. Vi är väldigt stolta över vår skolmat!

Vad skiljer Campus Manilla från andra gymnasieskolor?
Bra fråga! Vi liknar många andra gymnasieskolor, men något som brukar särskilja oss är att man som elev har möjlighet att läsa entreprenörskap på alla våra program. På vårt ekonomiprogram läser du även matematiken på snabbare takt vilket gör att du kan läsa upp till matematik 5 på ekonomi! Vi har naturen runt hörnet och närhet till både vatten, skog och grönområden, vilket är unikt för en gymnasieskola. Då vi har grundskola i samma byggnad har vi även möjlighet att erbjuda våra elever bild och musik som individuellt val.

Hur kan schemat se ut? Har ni blockschema?
Vi har ett traditionellt schema med lärarledda lektioner, inget blockschema. Schemat varierar från år till år, men man börjar vanligtvis inte tidigare än 8.20 och slutar omkring 15.30-16.30. Ibland börjar man senare och ibland slutar man tidigare.

Samarbetar ni med skolor utomlands?
Vi samarbetar med två brittiska skolor där vi vanligtvis gör kortare utbyten. 

Kan man få extra stöd om man behöver det?
Ja! Vi har en specialpedagog på heltid som stöttar eleverna som är i behov av anpassningar och särskilt stöd. Elevhälsan har även kontinuerlig kontakt med lärarna och lärarna är insatta i vilka elever som behöver anpassningar och särskilt stöd. Elever med dyslexi har t.ex möjlighet till längre skrivtid, muntliga kompletteringar och att skriva prov i mindre grupp.

Vilka utvecklingsområden finns det? /förbättringsområden?
Vi skulle t.ex vilja utveckla samarbetet mellan klasser och årskurser för att bygga fler relationer mellan klasserna. Kunna erbjuda fler individuella val (blir svårare för en liten skola). 

Får man komplettera om man inte är nöjd med sitt betyg?
Vi har inga kompletteringstillfällen. Vi har två omprovstillfällen per läsår för elever som missat prov eller inte nått godkänd nivå. 

Vad är era individuella val?
Vi erbjuder alltid de kurser som behövs för att nå full meritpoäng, dvs  matematik, engelska 7 och moderna språk. Utöver det brukar vi kunna erbjuda retorik, en estetisk kurs såsom musik eller bild, idrott och hälsa 2 och naturkunskap 2. 

Vad krävs det för att komma in?
Antagningsgränserna varierar från år till år och vi vet inte på förhand vilka betyg som krävs för att komma in. Det beror på söktryck och vad eleverna som söker har för betyg. Däremot visar tidigare antagningsstatistik att det brukar krävas omkring 300 till våra program. Senaste lägsta gränserna var 317,5 till ekonomi, 290 till natur och 295 till samhälle. 

Vilka moderna språk kan man läsa?
Vi erbjuder franska, spanska och tyska.

Vilka kommuner kommer eleverna i från?
Våra tre största upptagningsområden är Stockholm stad, Lidingö och Nacka. Men vi har även elever från t.ex Danderyd, Järfälla, Huddinge, Solna och Tyresö. 

Finns det elevföreningar? 
Vi har elevråd och elevkår på skolan. Utöver det finns bland annat historiesällskap, schackklubb och diverse idrottsföreningar.

Hur tar man sig till skolan? 
Du kan ta dig hit med buss 67 från Odenplan, den går via Karlaplan, då stannar bussen vid skolan. Du kan även ta spårvagn 7 från Sergels torg och byta till buss eller promenera en bit, eller ta båt till Blockhusudden från Lidingö och Nacka med en kortare promenad till skolan.