Ekonomiprogrammet

Ekonomi-
programmet

Läs Ekonomi hos Campus Manilla gymnasium

Campus Manilla gymnasium erbjuder Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi för dig med intresse för entreprenörskap och ekonomi. Utbildningen ger dig en bred behörighet och goda förutsättningar för vidare studier inte bara för ekonomiutbildningar på högskolenivå, utan även för samhällsvetenskapliga högskoleutbildningar.

Ekonomiprogrammet ger dig kunskaper om hur idéer blir till verklighet och stimulerar dig att ta initiativ till spännande projekt. Du skapar marknadsföringskampanjer, inspireras att starta eget och lär dig hur framgångsrika företag drivs och undervisningen kommer bland annat att träna och utveckla din kreativitet, ledarskapsförmåga och företagsamhet. I utbildningen lär du dig företagsekonomi, redovisning, kalkylering, marknadsföring, ledarskap och organisation samt internationell ekonomi.

Skolan strävar efter samarbete med högskolor och andra organisationer. På lektionerna varvas teori med praktik, och vi bjuder regelbundet in personer från arbetslivet som håller föredrag och deltar i diskussioner. Syftet är att hela tiden hålla oss uppdaterade med utvecklingen inom de olika ämnena och under utbildningen kommer du att få driva eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Som elev kommer du att utmanas i ditt tänkande och får agera som en riktig entreprenör.

Inom ramen för de individuella valen kommer du alltid kunna läsa kurser för att uppnå full meritpoäng, dvs mer engelska, mer modernt språk och mer matematik. Vi erbjuder även individuella val som ger dig tillgång till vissa kurser från Naturvetenskaps- och Samhällsvetenskapsprogrammet. Exempel på individuella val som erbjuds 2024: engelska 7, moderna språk steg 4 och 5, matematik 4 och 5, retorik, naturkunskap 2, idrott och hälsa 2, bild och musik.

Har du några frågor?

Läs gärna vårt avsnitt för vanliga frågor och svar för gymnasiet. Hittar du inte svaret på just din fråga? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Elev läser ekonomi på ekonomiprogrammet

Ytterligare information:

Antal platser: Vi erbjuder 31 platser på ekonomiprogrammet. Den slutliga antagningsgränsen för läsåret 23/24 var 317,5 poäng (median 330 poäng).

*Med reservation för förändringar

Ansök om en plats på Campus Manilla gymnasium

Vi är glada och stolta över att intresset för att studera på Campus Manilla gymnasium är stort. Läs mer om hur du söker till Campus Manilla gymnasium och hur urvalet sker.