Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskaps-
programmet

Läs Naturvetenskap hos Campus Manilla gymnasium

Campus Manilla gymnasium erbjuder Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap som öppnar dörrar för högre studier inom det naturvetenskapliga fältet. Vi förbereder dig på bästa sätt genom arbetsmetoder som ger dig en gedigen och solid grund att utgå från.

Utbildningen passar dig som är intresserad av biologi, fysik, kemi och matematik. Du får lära dig hur världen fungerar, allt från de minsta atomära byggstenarna till det stora Universum. Du får lära dig att skriva vetenskapliga rapporter, genomföra spännande laborationer, delta i lärorika projekt och självklart även utveckla din förmåga till problemlösning och kritiskt tänkande. Programmet är en högskoleförberedande utbildning som inte bara ger en bra utgångspunkt för vidare studier inom naturvetenskapliga och tekniska områden utan även för studier inom andra akademiska områden.

Skolan erbjuder dig att under sista året bredda dina kunskaper inom medicin i kursen Naturvetenskaplig specialisering, och ger dig en inblick i både läkaryrket och olika yrken inom medicinsk forskning. Alla elever läser även en kurs i entreprenörskap där du får utveckla och testa dina affärsidéer genom UF-företag.

Inom ramen för de individuella valen kommer du alltid kunna läsa kurser för att uppnå full meritpoäng, dvs mer engelska, mer modernt språk och mer matematik. Vi erbjuder även individuella val som ger dig tillgång till vissa av kurserna från Ekonomi- och Samhällsvetenskapsprogrammet. Exempel på individuella val som erbjuds 2024: engelska 7, moderna språk steg 4 och 5, matematik 5, retorik, idrott och hälsa 2, bild och musik.

Har du några frågor?

Läs gärna vårt avsnitt för vanliga frågor och svar för gymnasiet. Hittar du inte svaret på just din fråga? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Naturvetenskapprogrammet på Campus Manilla

Ytterligare information:

Antal platser: Vi erbjuder 31 platser på naturvetenskapsprogrammet. Den slutliga antagningsgränsen för läsåret 23/24 var 300 poäng (median 315 poäng). 

*Med reservation för förändringar

Ansök om en plats på Campus Manilla gymnasium

Vi är glada och stolta över att intresset för att studera på Campus Manilla gymnasium är stort. Läs mer om hur du söker till Campus Manilla gymnasium och hur urvalet sker.